Breadalbane House, Killin, Loch Tay

Breadalbane, een naam die imposante landschappen oproept, betekent "hooggelegen land van Alba". Alba is de oude naam voor Schotland.
Breadalbane House, Killin, Loch Tay

Breadalbane House, Killin, Loch Tay

Breadalbane House, een VisitScotland 3-sterren B&B, is gelegen in het schilderachtige dorp Killin, gelegen aan de westelijke punt van Loch Tay en ligt in een onvergelijkbaar mooie regio in het hart van Schotland temidden van de uitlopers van een 3000-voet gebergte met de bekende piek Ben Lawers en de Tarmachan bergrug. Ervaar de overvloed aan wild in natuurlijke omgeving van de omliggende heuvels, en fotografeer bijzondere berggewassen.

Lees meer over de omgeving van onze B&B.

Watervallen van de Dochart, Killin

De Dochart-watervallen, Killin

Watervallen van de Dochart, Killin

De beroemde watervallen van de Dochart in de rivier die door het dorp stroomt moeten beslist gezien worden. In de directe omgeving van Killin zijn vele bezienswaardigheden evenals mogelijkheden voor buitenactiviteiten als: vissen, wandelen, bergbeklimmen, fietsen, golfen, watersport en paardrijden.

Voor de whiskyliefhebbers is er een keuze aan distilleerderijen in een straal van zo'n 45 km!

Het gebied is rijk aan historie en de MacNab, Campbell, MacGregor en McLaren clans zijn allen nauw betrokken bij deze historierijke streek.

Lees meer over de activiteiten in Killin, Loch Tay en Pertshire.

Breadalbane House, B&B, Killin

Breadalbane House wordt geleid door Désirée & Wouter van Doorn en biedt uitstekende Bed & Breakfast accommodatie in zeer comfortabele kamers, allen met eigen badkamer en uitgebreide voorzieningen zoals kleuren TV, DVD-speler (regio 2), mogelijkheid voor het maken van thee/koffie, wekkerradio en haardroger. Van de gastenkamers bevindt zich één kamer op de begane grond. De zitkamer voor gasten is een prettige ruimte om te ontspannen na uw dag uit. Er is draadloos internet beschikbaar.

Op makkelijk beloopbare afstand in het dorp is een aantal informele restaurants en cafés die een gevarieerde keuken bieden naast lokale wildschotels en traditionele Schotse gerechten.

Breadalbane House is een niet-roken B&B waar een traditioneel en hartig ontbijt van lokale producten wordt geserveerd, maar waarbij Désirée & Wouter graag rekening houden met speciale dieetwensen - waarvoor tijdige opgave op prijs wordt gesteld. Er is een eigen parkeerterrein, en we bieden een veilige berging voor fietsen en het gebruik van strijk- en droogfaciliteiten.

Lees meer over onze B&B accommodatie.

Breadalbane House, Killin, Scottish Tourist Board (STB) 3 Star Guest House and Michelin BIB award for accommodation
These pages in English
Diese Seiten auf Deutsch
Ces pages en français
Deze pagina's in het Nederlands

Inlichtingen en reserveringen


B&B tarieven

Kamer/bezetting Prijs
Eénpersoons bezetting (*) £55,00
Twee personen (per persoon) £37,50
Familiekamer (dubbel+single, per persoon) £37,50

(*) Tijdens sommige evenementen in het dorp moeten we kamerprijs in rekening brengen in plaats van éénpersoonsbezetting!

Prijzen zijn inclusief ontbijt naar keuze en alle belastingen.

Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom.


Breadalbane House - Bed and Breakfast accommodatie in Killin, Loch Tay