Breadalbane House nieuws

Dit is waar we speciale aanbiedingen aankondigen, en veranderingen in prijzen en hoe we werken, en hoe we blijven proberen ons te verbeteren!

De volgorde is chronologisch, met het nieuwste bovenaan.

31-03-2018: PayPal-betalingen

Zowel voor aanbetalingen als voor betaling bij vertrek hebben we nu de mogelijkheid om betalingen via PayPal te accepteren. Hoewel de werkelijke kosten van PayPal-transacties worden opgeteld bij het verschuldigde bedrag van 3,5%, blijft dat nog steeds aanzienlijk goedkoper dan veel aanbetalingen via banken. Houd er rekening mee dat als u niet in GBP betaalt, PayPal of uw bank u de conversie in rekening zal brengen!

17-12-2017: Prijzen voor 2018

Na vier jaar worden onze tarieven opnieuw bijgewerkt. Gasten die een kamer delen betalen nu £ 37,50 in plaats van £ 35, en voor enkele bezetting is er een verandering van £ 45 naar £ 55.

03-11-2017: Kaartbetalingen

De laatste paar jaar hebben we de werkelijke kosten van het betalen met kaart (3,5%) bij het uitchecken doorberekend. Net als veel kleine (en grote) bedrijven. Maar de lobby van de kaartbedrijven heeft de EU nu overtuigd dat dat niet meer mag. Het gevolg is dat we niet langer kaartbetalingen accepteren. Wel gebruiken we nog steeds kaartgegevens om boekingen veilig te stellen.

26-12-2013: Prijzen voor 2014

Voor het eerst sinds 1-1-2011 zullen sommige van onze prijzen moeten worden verhoogd. De inflatie is alle jaren doorgegaan, dus moest het er een keer van komen! Gasten die een kamer delen gaan vanaf het nieuwe jaar £ 35 betalen in plaats van £ 32,50. Het tarief voor singles blijft gelijk.

15-12-2013: Elektriciteit

Een oud huis - het onze is uit 1904 - is sfeervol en leuk, maar het heeft zeker ook nadelen. Na een paar onverklaarbare gevallen van stroomuitval was het tijd om er vakmensen bij te halen. Die hebben weken werk gehad aan het opnieuw bedraden van bijna de gehele elektriciteitsvoorziening. Alles is nu helemaal bij de tijd. Een veilig gevoel!

01-01-2012: Kleine lettertjes

Op een aparte pagina ('voorwaarden') hebben we geprobeerd om uit te leggen hoe we werken. Dit is toegevoegd om te proberen misverstanden te voorkomen. Juridisch jargon is zo veel mogelijk vermeden, en we hopen dat het als normaal Nederlands leest!

01-01-2012: Verblijf met kinderen

Na veel slechte ervaringen in het afgelopen jaar, hebben we met pijn in het hart besloten om een minimumleeftijd van 8 jaar te introduceren. We zijn daar allerminst blij mee; van de meeste kinderen die bij ons waren hebben we veel plezier gehad. Helaas waren er teveel gevallen waarbij de ouders hun kinderen ongeremd en zonder toezicht hun gang lieten gaan. Dat leverde schade op waar wij voor op zouden moeten draaien, overlast voor andere gasten, en een ongelofelijke hoeveelheid extra schoonmaakwerk - terwijl de betrokken ouders dan ook nog eens ontstemd waren dat ze geen korting kregen voor de kinderen. Het plezier woog niet meer op tegen het verlies en het extra werk. De beslissing is met spijt genomen, en we zijn ons ervan bewust dat dit voor veel mensen lastig is. Maar de beslissing staat.

26-12-2011: Prijzen voor 2012

De tarieven zullen voor 2012 niet worden gewijzigd.

01-12-2011: Zonnepanelen

Nog net op tijd om te profiteren van de erg gunstige regeling van de regering, zijn we een heleboel groener geworden. Aan de achterkant van het huis hebben we zonnecellen laten installeren. Dit zal ons een heleboel maximaal groene electriciteit opleveren op het moment dat we er het meest aan hebben: in het zomerseizoen. Bovendien moet het helpen om de kosten in bedwang te houden, waar u, beste klant, uiteindelijk ook beter van wordt!

16-08-2011: Uithangbord

Het uithangbord boven de voordeur was oud en lelijk geworden. Tot ons geluk hadden we het adres van een Schotse smederij, Ratho Forges, die een fraai nieuw exempaar voor ons heeft ontworpen en gefabriceerd, met een handig mechanisme om de bordjes 'vrij' en 'bezet' te bedienen. We hopen dat het nog lange tijd zo mooi zal blijven!

Breadalbane House, Killin, Loch Tay

01-03-2011: Bathroom Upgrades

Alle badkamers in de gastenkamers zijn stevig gemoderniseerd dit jaar. Sommige zijn bijna volledig vernieuwd, andere minder uitgebreid, maar allemaal zien ze er een stuk frisser uit.

Kunststofplaten vervangen de tegels en cement, dus het ziet er naar uit dat ze nog lang fris zullen blijven.

15-12-2010: Prijzen voor 2011

Nadat de tarieven een aantal jaren constant zijn gebleven, kunnen we voor het seizoen 2011 niet ontkomen aan een bescheiden verhoging. We hopen dat het niemand zal afschrikken!

15-03-2010: Badkamervloeren vernieuwd

We waren nooit erg gelukkig met de tapijten die in de meeste badkamers lagen, en nu alle badkamers nieuwe, frisse vinylvloeren hebben gekregen zien ze er stukken beter uit, en komen ze prettiger over!

24-02-2010: Buitenschilderwerk

Het huis had een frisse verflaag nodig, en nu dit gedaan is oogt het weer als nieuw! Ook al is het natuurlijk nog steeds ruim honderd jaar oud.

16-02-2010: Installatie van dubbele beglazing

Alle oude enkel-glasramen zijn vervangen door nieuwe in dubbel glas, die de best mogelijke isolatie garanderen. Dat betekent meer comfort voor onze gasten!

15-02-2010: Nieuwe meubels

Twee van onze gastenkamers zijn voorzien van nieuw meubilair. In de komende jaren gaan de overigen volgen.

20-12-2009: Flatscreen TVs

De oude en grote televisies in de gastenkamers zijn vervangen door moderne platte exemplaren. Ze hebben een ingebouwde DVD-speler, dus wie een (regio 2) DVD meebrengt kan die nu op de kamer bekijken.

09-09-2009: Digitale televisie

Het analoge televisiesignaal in Killin (dat behoorlijk slecht was) zal ergens in 2010 worden afgesloten. In plaats van vier kanalen met veel sneeuw hebben we nu zes glasheldere zenders (BBC1, BBC2, STV, Channel 4, Channel 5 en BBC News).

14-04-2009: Openingsdag

Na bijna een maand voorbereiding is Breadalbane House weer geopend.

16-02-2009: Nieuwe eigenaars

Dit was de dag dat ons nieuwe leven als B&B-eigenaars begon.

Breadalbane House, Killin, Scottish Tourist Board (STB) 3 Star Guest House and Michelin BIB award for accommodation
These pages in English
Diese Seiten auf Deutsch
Ces pages en français
Deze pagina's in het Nederlands

Inlichtingen en reserveringen


B&B tarieven

Kamer/bezetting Prijs
Eénpersoons bezetting (*) £55,00
Twee personen (per persoon) £37,50
Familiekamer (dubbel+single, per persoon) £37,50

(*) Tijdens sommige evenementen in het dorp moeten we kamerprijs in rekening brengen in plaats van éénpersoonsbezetting!

Prijzen zijn inclusief ontbijt naar keuze en alle belastingen.

Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom.


Breadalbane House Speciale aanbiedingen en nieuws